Az 5 legjobb autó taxinak

Ezek a legjobb autók taxizáshoz:

A taxisok között mindig téma, hogy melyik autók a legjobbak személyszállításra  és taxizásra.

Az alábbi cikkben bemutatunk 5 autót, melyek szerintünk a legjobbak erre a célra. Hangsúlyozzuk, hogy ez csak személyes vélemény, de több, mint 30 éves tapasztalattal gondoljuk így. Lássunk is neki:

5. Volkswagen Touran

A német gyártó egyterűje, rövid távon akár 6 utast is el tud vinni nagyobb termetű emberekből is. Igaz ebből a 6 emberkéből, 2 biztosan nem érezné jól magát mondjuk egy 150 km-es úton. Lehajtott ülések mellett, tehát maximum 4 utasnak hatalmas csomagtér nyílik a csomagok számára. Ár-érték arányban jobb választás, mint a sokkal komfortosabb VW Sharan, igaz az sokkal nagyobb és sokkal kényelmesebb.

4. Opel Zafira

A VW Touran legnagyobb konkurense. Maga a Zafira e szegmens megteremtője. Ugyanúgy 6 utast tud szállítani, de a középső sor ülés egyben mozgatható, a hátsó kettő plusz ülés pedig teljesen a padlóba süllyeszthető, tehát taxizás szempontjából valamivel jobb, mint a Touran. Itt is meg kell említeni, hogy ár-érték arányban jobb, mint az előző modell.

3. VW Caddy Maxi

Messze a legjobb ár-érték arányban a Caddy Maxi ezen a listán. Mind a 7 ülése teljes értékű, így akár hosszú távon is kényelmesen utazhat a 6 utas. A Caddy előnye  még a Tourannal és a Zafirával szemben, hogy marad a csomagoknak is hely, bár 6 utasé ide is nehezen fér be. Hátránya: Teherautós belső, nem nyújtja a személyautókból megszokott komfortot, mint pl. a Zafira vagy a Touran. „Bronzérem” jár a Caddy Maxinak.

2. Mercedes-Benz Vito/V-class

Az „ezüstérmes” a németek kisbusza. Formailag, technikailag is remek autó. A Vito közkedvelt a taxisok között, mert mégis csak Mercivel járhatnak. A V-osztály pedig mindent tud, amit egy személyautó, csak sokkal kényelmesebb. 6 utas számára a csomagtartó bőven elég, sőt! A legnagyobb hátránya: borzasztó drága autó.

1. Volkswagen Caravelle/Multivan

Itt is ugyanúgy, mint a Zafira és a Touran között, a minimális különbséget a presztízs jelenti. Ebben a kategóriában szerintünk messze a Caravelle/Multivan az etalon. Évtizedek óta a csúcson van a típus. Taxis és utas szempontból is a legjobb választás. Szintén hatalmas hátránya: az ára. De még így is ez az autó az „aranyérmes”.

 

Van pár autó,ami szintén nagyon jó választás taxizáshoz. Szerintünk nem férnek fel az ötös listára, de mindenképp ajánlottak.:

Mercedes E-Class

Skoda Octavia

VW Sharan

Ford Mondeo

Toyota Prius